13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Ciucă a avut o întâlnire cu ambasadorii Cehiei şi Slovaciei

Foto: gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorii în România ai Republicii Cehe, E.S. Halka Kaiserova, şi Republicii Slovace, E.S Karol Mistrik, la care a participat şi reprezentantul minorităţii cehe şi slovace în Parlamentul României, Adrian Miroslav Merka. Pe parcursul discuţiilor susținute, au fost examinate aspecte privind separarea reprezentării minorităţilor cehe şi slovace din România în două entităţi distincte, cu statute proprii de funcţionare.

În schimbul de opinii a fost scoasă în evidență  importanţa parcurgerii cu celeritate a etapelor procedurale conforme pentru asigurarea unei separări eficiente, care să permită reacreditarea la timp a celor două formule distincte de reprezentare şi participarea acestora la următoarele alegeri locale şi parlamentare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă, preluat de News.ro.
În cadrul întâlnirii, prim-ministrul a oferit asigurări privind sprijinul Guvernului României în realizarea acestui obiectiv, amintind că procesul trebuie să asigure menţinerea calităţii de membru al celor două organizaţii ale minorităţilor cehe şi slovace în Consiliul Minorităţilor Naţionale.
„Prezenţa la discuţii a ambasadorului Republicii Slovace, care se află la finalul misiunii în România, alături de ambasadorul Republicii Cehe, a constituit o bună ocazie pentru trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale ale României cu cele două state. Părţile au apreciat nivelul excelent al dialogului bilateral şi au subliniat importanţa intensificării cooperării economice. Cei doi ambasadori au reasigurat de sprijinul guvernelor ceh şi slovac pentru extinderea Schengen şi aderarea României la acest Spaţiu”, mai indică sursa citată.
Print Friendly, PDF & Email