29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul canadian Justin Trudeau, atacat cu pietre în timpul unei vizite electorale

Foto: Profimedia Images

Prim ministrul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de către protestatari, în timpul unei vizite electorale în Ontario, potrivit digi24.ro.

Acesta se întorcea la autobuz după ce a vizitat o fabrică de bere, când mai multe persoane au aruncat în direcția lui cu pietre. Justin Trudeau nu a fost rănit în urma incientului.

Trudeau a convocat alegeri anticipate la mijlocul lunii august, în speranța de a forma un guvern majoritar, în care partidul său liberal de centru-stânga să dețină cele mai multe portofolii.

Dar campania sa a fost întreruptă de demonstrații împotriva campaniilor de vaccinare anti-Covid-19 și a altor restricții.

În urmă cu o săptămână, premierul canadian a fost nevoit să anuleze un miting electoral, după ce o mulțime de protestatari furioși au sabotat evenimentul.

Vorbindu-le jurnaliștilor din avionul de campanie după incidentul din Ontario, Trudeau a spus că ar fi fost lovit în umăr și a comparat incidentul cu momentul în care o femeie a aruncat în el cu semințe de dovleac, în 2016.

Print Friendly, PDF & Email