23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premiera spectacolului ”Genul acuzativ” va fi prezentată de trei ori publicului, de Trupa ”Iosif Vulcan”, de 8 Martie

Trupa “Iosif Vulcan” a Teatrului “Regina Maria” din Oradea a pregătit pentru week-end o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul numit  “Genul Acuzativ”, text şi regie realizate de actorul Mimi Brănescu, “o tragicomedie încântătoare”, nerecomandată persoanelor sub 16 ani. El va fi  prezentat, consecutiv, în trei seri  înaintea  Zilei internaţionale a Femeii, adică în 5, 6 şi 7 martie, în sala mare a teatrului orădean.

“Am revenit, din 27 februarie, la spectacole cu public prezent fizic în sală, dar accesul este permis, în actualele condiţii, doar pentru 30 la sută din capacitatea sălii. Acesta este şi motivul pentru care am programat iniţial două reprezentanţii, în 6 şi 7. Ne-am bucurat să constatăm că biletele au fost deja vândute pentru cele două seri. Ulterior, conducerea teatrului a decis să mai suplimentăm programul şi cu o reprezentaţie pe ziua de 5 martie”, a declarat reprezentanta instituţiei, Ramona Nemeş, potrivit Agerpres.

Potrivit informațiilor oferite de aceasta, spectacolul este descris ca o tragicomedie încântătoare, care își dorește să cucerească publicul prin umorul dialogului şi situaţiile uimitoare în care sunt puse personajele.

“Situaţiile create şi dialogurile dinamice sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalităţi şi făţărnicii, dar scot la iveală grave imperfecţiuni de caracter şi ridică întrebări serioase cu privire la relaţiile de familie. *Genul acuzativ* este o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic şi dramatic recreează un episod desprins parcă din cotidian, din viaţa de zi cu zi a unei familii obişnuite. O situaţie care pe cât pare de reală, pe atât este de dramatică”, se  arată în descrierea spectacolului.

În distribuția spectacolului se regăsesc : Lena: Denisa Irina Vlad; Marina: Gabriela Codrea; Cati: Ioana Dragoş Gajdo; Tania: Adela Lazăr; Anghel: Sorin Ionescu; Ionel: Richard Balint; Marius: Pavel Sîrghi. Scenografia este semnată de Oana Cernea; lumini şi muzică originală, Şerban Ionescu.

Lasă un răspuns