2 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Prahova: Primărie amendată de comisarii de mediu pentru depozitări ilegale de deşeuri

Foto: news.ro

Primăria comunei prahovene Iordăcheanu a primit amendă în cuantum de 25.000 de lei din partea Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova după ce, în apropierea unui drum dintre două sate, au fost găsite deşeuri aruncate pe câmp, potrivit news.ro.

Este a patra primărie care primeşte amendă de la Garda de Mediu, în această lună, pe motiv că autoritatea locală nu gestionează corespunzător deşeurile colectate.

„La data controlului, pe raza comunei, în apropierea DC 60-drum ce face legătura între satele Iordăcheanu şi Valea Cucului, s-au constatat depozitate , deşeuri rezultate din construcţii demolări, deşeuri municipale, saci de deşeuri, vegetale, deşeuri voluminoase(saltele), mobilier, deşeuri din plastic.  Pentru neconformităţile constatate, comisarii din cadrul G.N.M.- C.J. Prahova au stabilit măsuri cu termen şi caracter obligatoriu de realizare, în sarcina Primăriei Iordăcheanu pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor şi salubrizarea zonelor afectate de depozitări neconforme, de deşeuri în amestec”, au scris miercur oficialii de la Garda de Mediu Prahova.
Comisarii de mediu din Prahova au transmis public rugămintea ca „reprezentanţii de drept ai localităţilor din judeţul Prahova să ia în serios responsabilităţile ce le revin conform legii, privitoare la protecţia mediului şi salubrizarea localităţii”.

Apelul este făcut în contextul în care de la începutul acestei luni alte trei primării din localitate au primit amenzi pentru gestionarea neconformă a deşeurilor. Cele trei administraţii locale sunt primările oraşelor Urlaţi, Băicoi şi cea a comunei Puchenii Mari.