16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Prahova: 20 de intervenţii ale jandarmilor, în weekend, după ce urşii şi-au făcut apariţia în mai multe localităţi

Foto: news.ro

Jandarmii prahoveni au intervenit, la acest sfârşit de săptămână, în patru localităţi pentru alungarea unor urşi care şi-au făcut apariţia în zone locuite. Animalele au apărut pe străiz, la tomberoane, dar şi pe pârtia de schi din staţiunea Azuga, potrivit news.ro.

În total, de vineri şi până luni dimineaţă echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova au avut 20 de intervenţii pentru alungarea urşilor, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, Daniel Chirvase. Potrivit acestuia, animalele şi-au făcut apariţia în zone locuite de oameni în staţiunile Azuga, Buşteni, Sinaia, dar şi în comuna Şotrile.

Ei au fost văzuţi pe străzi, căutând mâncare la tomberoane, iar în unul dintre cazuri ursul a fost văzut pe pârtia Sorica din staţiunea Azuga.

În noaptea de duminică spre luni, localnicii din staţiunea Buşteni au solicitat intervenţia autorităţilor după ce o ursoaică cu patru pui a fost văzută în oraş. Când patrula de jandarmi a ajuns la locul indicat, animalele plecaseră din zonă. Echipajul Jandarmeriei a rămas pentru a monitoriza zona.