Poșta Română pierde poziția de lider în fața unui operator privat

Foto: ziare.com

Poșta Română a pierdut în premieră anul trecut poziția de lider la veniturile obținute din serviciile poștale, în fața unui operator privat. Fan Courier a obținut 21% din piața totală de servicii poștale din România. Potrivit hotnews.ro, aceasta a atins 3,2 miliarde de lei anul trecut.

Compania de stat Poșta Română cu 20% și Urgent Cargus cu 13% se află pe următoarele locuri. Anul trecut numărul de angajați în acest sector a rămas constant la aproximativ 35.000 de angajați, Poșta Română având aproximativ 24.800 de angajați.

Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) a afișat astăzi în premieră cotele de piață ale primilor trei furnizori de servicii poștale, prezentând evoluția veniturilor în perioada 2016-2018. Astfel, datele arată că Poșta Română a pierdut în premieră poziția de lider în această piață.

Din numărul total de 582 de milioane de trimiteri poștale (+5%), 536 milioane au fost trimiteri poștale interne (în creștere cu 3%), iar 46 milioane au fost trimiteri poștale internaționale, în creștere cu 32%, realizată exclusiv de traficul internațional intrat.