Populația animalelor din pădurile lumii s-a redus la jumătate în ultimii 50 de ani. Vezi cauzele

Foto: ecologic.rec.ro

Defrișările în exces din ultimii ani au efecte devastatoare pentru animalele care trăiesc în pădurile din întreaga lume. Potrivit ziare.com, numărul viețuitoarelor sălbatice s-a redus cu cel puțin jumătate în ultimii 50 de ani.

Animalele din mediul forestier sunt extrem de importante pentru menținerea sănătății pădurilor și junglelor. Acestea contribuie la înmagazinarea dioxidului de carbon din atmosferă și reduc schimările climatice.

Cercetătorii au făcut un studiu asupra a 455 de populații din 268 de specii de viețuitoare care trăiesc exclusiv în mediul forestier. Concluzia studiului este că numărul acestora a scăzut cu 53% din 1970. “Pădurile găzduiesc mai mult de jumătate dintre animalele terestre din lume dar sunt, de asemenea, cel mai mare aliat natural al nostru în lupta împotriva problemelor climatice”, a spus specialistul Will Baldwin-Cantello.

Numărul acestor animale a scăzut din mai multe motive, cum ar fi distrugerea habitatului natural cu scopul de a curăța terenurile pentru a produce bunuri de uz uman, incendiile de vegetație, vânătoarea sau schimbările climatice.