Ponta nu s-a înțeles cu Orban. Pro România nu va vota noul guvern

Victor Ponta a anunțat că partidul său nu va vota Guvernul PNL. Ludovic Orban speră să ajungă la o înțelegere cu Pro România. Foto: bursa.ro

Victor Ponta a avut o întâlnire scurtă cu Ludovic Orban iar la finalul acesteia președintele Pro România a anunțat că partidul său nu va susține noul guvern, scrie stiripesurse.ro.

,,A fost o discuție foarte scurtă, că nu avem foarte multe de discutat. Discuțiile nu puteau să avanseze în sensul că vom susține guvernul, pentru că noi nu susținem. Noi suntem un partid mic, dar avem un obiectiv mare și anume să apărărăm social-democrația din România. Am spus că susținem să avem alegeri parlamentare anticipate, care să fie organizate odată cu alegerile locale sau la o săptămână după. Ar fi bine și pentru România, am ști din mai cine are majoritate, cine conduce România”, a spus Victor Ponta.

În schimb, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că speră să ajungă în cele din urmă la un acord cu partidul condus de Victor Ponta. ,,Mi s-a părut că ne-am înteles, că România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate, să elaboreze legea bugetului de stat și să rezolve marile probleme cu care se confruntă azi Romania. A fost o discuție pozitivă. Am încredere că până la final ne vom întelege și vom putea obține susținerea parlamentarilor Pro România”, a spus președintele PNL.