24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pompierii care au intervenit la incendiile din Grecia revin în țară cu două zile mai devreme

Foto: IGSU

Pompierii români care au luptat cu incendiile uriașe de vegetație din Grecia se întorc luni în România. Cu două zile mai devreme decât era plănuit, pentru că incendiile au fost aduse sub control, potrivit digi24.ro.

Militarii revin în țară, după ce timp de opt zile au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, eforturile lor fiind apreciate atât de autorități, cât și de jurnaliștii greci și de populație.

Cei 108 pompieri vor ajunge luni în jurul orei 15.3o în țară. Vor fi întâmpinați de premierul Florin Cîțu, de ministrul de Interne Lucian Bode și de șeful DSU Raed Arafat.

După ce vor participa la ceremonia organizată pentru revenirea lor în țară, pompierii se vor întoarce la detașamentele lor. În Grecia au fost prezenți pompieri din Oradea, Sălaj, Argeș, Buzău și București.

În timpul intervențiilor pentru stingerea focarelor din Grecia, pompierii români au fost nevoiți să îndure temperaturi de până la 60 de grade Celsius. Din fiecare tură făceau parte câte 60 de salvatori.

Ei au acționat în insula Evia, puternic afectată de incendii.