23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pompierii au intervenit la aproape 100 de incendii, în ultimele 24 de ore

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 96 incendii şi au efectuat 1.161 de misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, potrivit Agerpres.

“Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane şi animale din medii ostile vieţii reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.400 de misiuni desfăşurate de salvatori în ultimele 24 de ore”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La nivel naţional, 1.065 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (312 cazuri), urmată de judeţele Timiş (75 cazuri) şi Mureş (58 cazuri).

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.

Lasă un răspuns