28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 29 case şi 59 curţi

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 29 case, 59 curţi, 5 beciuri şi o instituţie publică, în contextul ploilor abundente furtunilor produse, potrivit Agerpres.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 18 localităţi din opt judeţe şi municipiul Bucureşti, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre efecte înregistrate la nivel naţional în perioada 27.06.2021, ora 07,00 – 28.06.2021, ora 7,00, pompierii au mai intervenit pentru degajarea a opt copaci căzuţi pe carosabil/acoperiş imobil, fiind afectate două autoturisme şi trei imobile, iar o persoană din localitatea Corbu – judeţul Harghita a fost evacuată într-un spaţiu pus la dispoziţie de către autorităţile locale.

Circulaţia rutieră a fost blocată temporar pe DN 2M/Vrancea din cauza aluviunilor scurse pe carosabil, iar pe DC 161/Buzău se circulă doar pietonal din cauza unui podeţ de tuburi avariat de ape.

Totodată, în localitatea Cherăşti, judeţul Vâlcea, sunt în continuare evacuate preventiv patru persoane din cauza unei alunecări de teren produsă în data de 23 iunie.

În localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău, s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18 iunie, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de luni.