29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Poluarea a provocat zeci de mii de decese în cele mai mari orașe ale lumii

Foto: Profimedia Images

Poluarea atmosferică a provocat zeci de mii de decese anul trecut în cele mai populate 5 oraşe ale lumii, în ciuda măsurilor de lockdown impuse în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit digi24.ro.

Grupul de mediu Greenpeace Southeast Asia şi compania de tehnologie a calităţii aerului IQAir au măsurat nivelurile de poluare din 28 de oraşe, alese în funcţie de datele disponibile şi de răspândirea geografică.

În cele mai populate 5 oraşe , New Delhi, Ciudad de Mexico, Sao Paulo, Shanghai şi Tokyo, poluarea aerului a provocat aproximativ 160.000 de decese şi pierderi economice în valoare totală de circa 85 de miliarde de dolari.

OMS: 9 din 10 oameni respiră aer poluat

Datele OMS arată că 9 din 10 persoane respiră aer poluat, ceea ce provoacă accidente vasculare cerebrale, cancer pulmonar şi boli de inimă.

New Delhi a înregistrat cel mai mare număr de decese dintre cele 5 metropole, cu aproximativ 54.000 de decese din cauza nivelurilor ridicate de particule în suspensie, cunoscute sub numele de PM2.5, care pot cauza boli pulmonare şi cardiace.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns