5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Poluare pe Dunăre – 30 de angajaţi o navă şi două ambarcaţiuni Apele Române intervin

Autorităţile continuă intervenţia pe Dunăre, pentru a stopa poluarea semnalată până la ecluza Porţile de Fier I. Zeci de angajaţi intervin cu material depoluant şi baraj plutitor absorbant, potrivit news.ro.

”30 de angajaţi, o navă şi două ambarcaţiuni din cadrul Apele Române Jiu- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi intervin cu 1.450 kg de material depoluant (de tip spilsorb) şi  50 metri de baraj plutitor absorbant pentru reducerea undei de poluare şi stoparea propagării în aval”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională Apele Române.

Acţiunea are loc pe sectorul din aval de Porţile de Fier I, cuprins între km 941 (Gura Văii)  şi km 925 (Şimian).

”Totodată, membrii formaţiei de lucru Cujmir s-au deplasat în aval şi în amonte de Porţile de Fier II pentru a verifica zona. Echipele noastre vor interveni până la stoparea poluării şi refacerea zonelor afectate”, a mai transmis instituţia.

Marţi seară, autorităţile au fost informate despre o poluare pe Dunăre, pe o lungime de 6 kilometri, fiind vorba, din primele date, de despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porţile de  Fier I.

Print Friendly, PDF & Email