Poluare în Portul Constanța. O firmă a fost amendată de Garda de Mediu

Specialiştii au verificat traseul reţelei pluviale până la descărcarea în apa mării şi nu au constatat urme de produs petrolier pe luciul apei. Foto: a1.ro

O firmă din Constanța a fost amendată cu suma de 7.500 de lei în urma unui control efectuat de o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa. Potrivit a1.ro, Garda de Mediu a primit mai multe sesizări telefonice cu privire la poluarea cu motorină a apei Mării Negre, în zona Siloz din Portul Constanţa.

Au fost descoperite urme ale unei pierderi de produs petrolier pe marginea carosabilului, dar și pe trotuarul de lângă depozitul de carburanți care aparține unei societăți comerciale. De asemenea, au fost găsite urme de produs petrolier în căminul pluvial din apropierea porţii de acces a societăţii.

Se pare că angajații firmei au aplicat nisip pe zona respectivă pentru neutralizarea pierderilor. Verificările pe teren au fost făcute în prezenţa unor reprezentanți ai compartimentului „Protecţia Mediului” din cadrul CN – Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.