Polonia și Irlanda vor lua noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Astăzi, Polonia şi Irlanda au anunţat că au în vedere înăsprirea interdicţiilor pentru cetăţeni, pentru a preveni astfel răspândirea epidemiei de coronavirus, conform Agerpres.

Purtătorului de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Muller, a declarat că nu exclude introducerea de noi interdicţii.

În această perioadă, Polonia a închis şcolile, cinematografele şi teatrele şi a limitat adunările publice la maxim 50 de persoane. De asemenea, a mai închis graniţele pentru străini şi a declarat “stare de epidemie”, oferind recomandări  oamenilor să rămână în casă.

În privință Irlandei, ministrul irlandez al Sănătăţii, Simon Harris, a spus că va recomanda cel mai probabil, marţi, guvernului noi măsuri pentru implementarea distanțării sociale în spaţiile publice pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

“Nu vom lua decizii pe baza trendurilor de pe Twitter. Vom urma sfatul sistemului de sănătate publică şi, sincer, mă aştept să primim noi recomandări din partea acestuia”, a declarat oficialul luni la televiziunea naţională RTE, după ce în weekend mai mulți oameni au mers în parcuri şi pe unele plaje.

“Ştim că cei 2 metri (de distanţare socială) trebuie respectaţi şi poate că ştim că există unele locuri unde acest lucru nu a fost posibil, aşa că s-ar putea să fie utile noi recomandări privind locurile de joacă şi spaţiile publice, dar şi noi sfaturi şi un sprijin mai mare pentru afaceri”, a mai spus Harris.