Podul Fundeni, mai șubred ca niciodată. Primăria Capitalei: “Stâlpii sunt cu probleme mari”

Foto: digi24.ro

Podul de pe Șoseaua Fundeni din Capitală este unul dintre cele mai tranzitate poduri, însă necesită lucrări de reabilitare urgente. Primăria București a realizat o expertiză ce a arătat că stâlpii au probleme mari, ceea ce se poate observa și cu ochiul liber.

Potrivit Mediafax, primăria va limita tonajul în această zonă și va iniția de urgență reparații. „Așa a ieșit și în expertiză, că stâlpii sunt cu probleme mari. Sper ca cei de la Compania Străzi Poduri și Pasaje să intre acolo cât mai repede. Administrația Străzilor le-a făcut invitație, să vadă ce este în documentația DALI, să facă proiectul tehnic, și să intre de urgență acolo”, a spus Marius Coaje, consilier al primarului general Gabriela Firea.

Foto: mediafax.ro

Până în prezent au fost supuse expertizelor 28 de poduri din București, iar două dintre ele au intrat deja în reparații, mai exact la Străulești și la Podul Grant. Autoritățile au declarat că vor începe foarte curând lucrările și la Fundeni și Unirii.

Marius Coaje mai precizează că la Podul Fundeni nu s-au făcut vreodată lucări de reabilitare, „ci doar vopsit și odată la câțiva ani așternut un strat de asfalt”.

În această vară, Pordul Grant a intrat în reparații, iar lucrările vor dura 24 de luni, cu o investiţie de aproximativ 11 milioane de euro.