16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ploi musonice în Sri Lanka, cel puțin 17 morți și mii de localități sub ape

Foto: Profimedia Images

Inundaţiile şi alunecările de teren din Sri Lanka, provocate de ploile musonice, au lăsat în urmă cel puţin 17 morţi şi aproximativ 270.000 de persoane fără case. Multe dintre victime au fost îngropate de vii în noroi, după ce locuințele lor au fost scufundate de ape, a anunţat Centrul pentru gestionarea dezastrelor (DMC), potrivit digi24.ro.

Cele mai multe victime au fost îngropate de vii, au precizat autoritățile Centrului pentru gestionarea dezastrelor din Sri Lanka. Alunecările de teren au fost cauzate de ploile torenţiale și au afectat începând de vineri 10 din cele 25 de districte ale ţării.

În districtul Kegalle, un câine i-a îndrumat pe salvatori către un loc în care 4 membri ai aceleiaşi familii fuseseră surprinşi de alunecările de noroi. Toţi au fost aduşi la suprafaţă cu ajutorul armatei, însă erau decedaţi.

Potrivit DMC, 270.000 de persoane au fost evacuate din casele lor inundate şi s-au refugiat la cunoştinţe, rude sau în centrele pentru sinistraţi, gestionate de autorităţile publice.

”Nivelurile apei scad, însă atenţionările de alunecări de teren sunt încă în vigoare în 10 districte”, a declarat Pradeep Kodippili, director adjunct în cadrul DMC.

Directorul general al departamentului de meteorologie, Athula Karunanayake, a precizat luni că prognozele indică o reducere a cantităţii de precipitaţii.