Platformă culturală dedicată copiilor, lansată printr-o finanţare de la Ministerul Culturii

O platformă culturală online ce este destinată copiilor a fost lansată, vineri, de Ziua Culturii Naţionale, de o asociaţie din Arad. Aceasta s-a realizat cu ajutorul unei finanţări de la Ministerul Culturii iar zeci de copii din toată ţara au participat cu această ocazie la un program de recitare de poezie, potrivit unui comunicat Agerpres.

Platforma “Fabrica de cultură pentru copii” a fost lansată de Asociaţia Pro Furtuna, cu ajutorul unei finanţări de 35.000 de lei primite de la minister. În cadrul ei  vor fi postate programe artistice în care sunt implicaţi copii, de la piese de teatru la recitaluri de muzică sau poezie.

Aproximativ o sută de copii au spus online poezii, iar o parte din înregistrările video sunt disponibile deja spre vizualizare pe platforma www.fabricadeculturapentrucopii.ro.

“În următoarea perioadă, platforma va fi gazda a opt spectacole şi a şase ateliere de creaţie. Vom organiza şi un concurs de creaţie de artă plastică şi vom prezenta online spectacole cu tradiţii din diverse localităţi ale ţării”, a declarat preşedintele asociaţiei, Paula Bulzan.

Centrul Municipal de Cultură Arad este partener în acest proiect, oferind o parte din suportul logistic.

“Ne dorim să încurajăm educaţia artistică, promovând astfel participarea la activităţi culturale, precum şi valorificând potenţialul tehnologiilor digitale în asigurarea accesului la cultură. De asemenea, dorim să promovăm educaţia şi formarea cadrelor didactice şi a altor profesionişti în direcţia stimulării creativităţii în rândul copiilor şi tinerilor. Nu în ultimul rând, prin acest proiect ne propunem să descoperim, să încurajăm şi să promovăm tinerele talente creative din sfera culturală, să promovăm accesul la noile tehnologii, inclusiv pentru tinerii cu mai puţine oportunităţi, să oferim modele de educaţie artistică tinerei generaţii”, a mai spus Paula Bulzan.