Plantarea copacilor, soluția ieftină pentru combaterea crizei climatice

Plantarea în masă a copacilor reprezintă un potențial “senzațional” de combatere a crizei climatice. Vorbim despre soluția cea mai puțin costisitoare pentru stoparea crizei climatice, care reiese dintr-un studiu în care oamenii de știință au calculat câți arbori ar putea fi plantați fără să fie afectate teritoriile utilizate pentru cultivare sau zonele urbane, scrie The Guardian, citat de hotnews.ro .

Studiul , care este publicat în Science, arată că plantarea la nivel global poate elimina două treimi din emisiile din atmosferă rezultate din activitatea umană. Experții susțin că procentul este unul “senzațional”.

Tot cercetătorii mai precizează că există 1,7 miliarde de hectare fără copaci, iar pe 1,2 miliarde dintre acestea, arborii ar putea crește într-un mod natural. Teritoriul ar fi cât cel al Chinei și al Statelor Unite împreună. “Acest nou studiu cantitativ arată că restaurarea pădurilor nu este doar o soluție pentru schimbarea climatică, ci se află în fruntea acestora”, a declarat Tom Crowther, profesor al Universității elvețiane ETH Zürich, care a condus cercetarea. 

Există multe inițiative de plantare a copacilor, spre exemplu Bonn Challenge care este susținut de către 48 de țări, care are scopul de a restaura 350 de milioane de hectare de pădure până în 2030.