16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Plângere penală pe numele lui Raed Arafat după noile filmări de la Colectiv

Foto: digi24.ro

Grupul Civic Reset a formulat o plângere penală pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, în urma noilor filmări apărute la patru ani după tragedia din clubul Colectiv și care surprind organizarea haotică a primului echipaj sosit la fața locului, potrivit digi24.ro.

„Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus. Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, spun reprezentanții Reset pe pagina de Facebook.

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat ieri un filmuleț de aproximativ 21 de minute, despre care spune că a fost furnizat de un ofițer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acționat, fiind văzuți și civili care ajută la transportarea răniților.

Totodată, poate fi observată intervenția haotică a pompierilor depășiți de situație, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai stați, să scoatem oamenii afară!”. În film apare și solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniților.

Pe pagina sa de Facebook, șeful DSU, Raed Arafat susține că nu știa despre acest filmuleț. „Ca să nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie”, a scris Raed Arafat.

Lasă un răspuns