Plaja din Constanța s-a transformat într-o uriașă parcare pe nisip pentru mașinile turiștilor

Plaja din Constanţa, din zona Spitalului Militar până la Delfinariu, a devenit o uriaşă parcare pentru turiști. Acest haos este de necrezut în condiţiile în care există patru instituţii, plus comunitatea privată a operatorilor de plaje, care pot să reglementeze această situaţie.

Acest spațiu de nisip este folosit pe post de parcare pentru cei care vin la plajă sau la terase. Potrivit adevarul.ro, este vorba despre sute de mașini care parchează direct pe nisip. În weekend plaja se transformă într-un poligon auto.

Plaja din Constanța a fost restaurată cu bani europeni. Suma investită a fost de 145 milioane de euro pentru mai multe sectoare de litoral. Lățimea plajei este de 100 de metri, însă o mare parte din ea a devenit parcare publică și gratuită.

Cele patru instituții care au atribuţii de reglementare a situaţiei de pe plaja Constanţa sunt: Apele Române – ca administrator al plajei, Primăria Constanţa, Poliţia Locală  şi Poliţia Constanţa. Operatorul de plajă are obligaţia de a întreţine corespunzător zona închiriată, pe care nu trebuie să pătrundă maşinile.

Foto: adevarul.ro