17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pianistul Cadmiel Boţac şi violoncelistul Cornelius Zirbo, concerte la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti

Foto: Sala Radio/ News.ro

Pianistul Cadmiel Boţac şi violoncelistul Cornelius Zirbo vor susţine luna aceasta trei concerte  care vor avea loc la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti.

Sub titlul „Moştenirorii României muzicale”, cei doi artişti, laureaţi ai bursei omonime, vor concerta pe data de 8 ianuarie, ora 19.00, în Sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca; pe 11 ianuarie, ora 19.00, în Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara; şi pe 13 ianuarie, ora 19.00, în Sala Radio din Bucureşti, potrivit unui comunicat News.ro.

Cadmiel Boţac şi Cornelius Zirbo propun publicului un program surprinzător și rar cântat în România: Sonata în si minor pentru pian de Franz Liszt, una dintre cele mai dificile şi expresive sonate pentru pian din întreaga literatură dedicată acestui instrument, şi Sonata op. 19 pentru violoncel şi pian de Serghei Rahmaninov, o lucrare-reper pentru repertoriul dedicat violoncelului.

Despre Cadmiel Boţac şi Cornelius Zirbo se știe faptul că sunt laureaţi ai bursei „Moştenitorii României muzicale” (ediţiile 2020 şi 2021), care are o valoare de 4.000 de euro.

Proiectul iniţiat de Radio România Muzical îşi propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii şi excepţionalii muzicieni ai ţării, artişti care desfăşoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are şansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil şi cu o durată de o oră, fără pauză.

Print Friendly, PDF & Email