14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în cel mult 12 luni de la vaccinare

Foto: Profimedia Images

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că cei imunuzați cu vaccinul produs de compania pe care o conduce vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză, adică de încă un rapel în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului, potrivit digi24.ro.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat Bourla. CEO-ul  companiei Pfizer a precizat că vaccinurile vor fi un instrument esențial în lupta împotriva noilor variante de coronavirus, care s-au răspândit la nivel global.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la 6 luni după efectuarea celei de-a doua doze.

Datele Pfizer s-au bazat pe studiul a cel puțin 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare analize și studii pentru a determina dacă protecția durează și după cele 6 luni.

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin

Un anunț similar a fost făcut la începutul acestei săptămâni și de compania Moderna, care speră ca în această toamnă să aibă disponibilă o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.

“Vreau să mă asigur că din toamnă vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel.

Declaraţiile acestuia vin la o zi după ce compania Moderna a anunţat că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la 6 luni după administrarea celei de-a doua doze.