5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste o treime din căldura care intră în reţeaua de termoficare din Bucureşti se pierde din cauza instalaţiilor foarte vechi

Pierderile de căldură din sistemul de termoficare al municipiului Bucureşti au fost, anul trecut, de aproape 37% , principala cauză a acestui fenomen fiind faptul că 65% dintre conductele care alcătuiesc reţeaua de alimentare sunt mai vechi de un sfert de secol şi la care s-au produs, numai în anul 2021, peste 1800 de avarii, potrivit news.ro.

Informaţia apare într-un bilanţ realizat de un auditor energetic autorizat de Ministerul Energiei la solicitarea Termoenergetica Bucureşti. Concomitent cu creşterea nivelului pierderilor, în ultimii ani a scăzut cantitatea de agent termic fumizată prin reţeaua de transport.

Pierderi de agent termic se înregistrează nu doar în reţeaua primară, ci şi în cea secundară, unde de asemenea se produc frecvent avarii.

„Pentru reducerea pierderilor de energie înglobate în pierderile masice/valorice, precum şi a celor prin radiaţie şi convecţie, se recomandă demararea programului de reabilitare a reţelelor termice primare prin înlocuirea acestora cu conducte preizolate prevăzute cu sistem de detectare automată a pierderilor”, mai arată bilanţul.

Print Friendly, PDF & Email