Peste jumătate dintre tinerii români colectează deşeurile selectiv

Foto: ziare.com

Mai mult de jumătate dintre tinerii români (57%) colectează deşeurile selectiv, iar şase din zece persoane s-au implicat în acţiuni de protecţie a mediului, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).

Studiul arată că 93% dintre persoanele chestionate se consideră informate, într-o mai mică sau mai mare măsură, cu privire la cauzele schimbărilor climatice, iar un procent similar ştie ce acţiuni poate face, individual, pentru a contribui la reducerea factorilor care le provoacă.

Mai mult, aproximativ 11% dintre participanţii la sondaj au declarat că nu s-au implicat, până acum, în acţiuni de voluntariat care au ca scop protejarea mediului şi nu au nicio intenţie în acest sens în viitorul apropiat, iar alţi 21% au declarat că nu, dar intenţionează să facă acest lucru în următoarele şase luni.

Important este faptul că 57% dintre tinerii români colectează gunoaie în mod selectiv, din care 15% de fiecare dată, iar 42%, doar anumite elemente şi materiale. În jur de 35% dintre cei care aleg să nu facă acest lucru spun că, mai departe, deşeurile nu sunt colectate selectiv.

Studiul a fost realizat în cadrul campaniei “Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”, organuzată, pentru al şaptelea an consecutiv, de APPA – Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor.