Peste 80 de metri cubi de material lemnos, confiscaţi

Foto: stirileprotv.ro

Peste 80 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi în urma percheziţiilor care au avut loc în Vrancea, Galaţi, Călăraşi şi Bucureşti, la persoane bănuite de infracţiuni în domeniul silvic, potrivit Agerpres.

De asemenea, 4 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii.

“Poliţiştii din cadrul IPJ Vrancea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică, au efectuat 12 percheziţii domiciliare în judeţele Vrancea, Galaţi, Călăraşi şi municipiul Bucureşti, la nouă persoane juridice şi trei persoane fizice, precum şi două controale în fondul forestier, în cadrul cărora au fost indisponibilizaţi 81.38 metri cubi de material lemnos. Acţiunea a avut loc la data de 8 iulie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane fizice şi juridice bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic şi conexe acestuia”, au spus reprezentanţii IPJ Vrancea.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documentele financiar-contabile necesare soluţionării cauzei şi au fost indisponibilizaţi 81.38 metri cubi de cherestea şi lemn foc, în valoare totală de 52.613,6 lei.

De asemenea, s-a constatat o lipsă în depozitele de profil a cantităţii de aproximativ 150 metri cubi de material lemnos (cherestea), în valoare de 108.576 de lei.