26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 500 milioane de euro – accesaţi de la lansarea apelurilor de proiecte pentru Fondul Local

Foto: Agerpres

Cereri de finanţare pentru proiecte  cu o valoare de peste 500 de milioane de euro au fost depuse, în prima oră de la lansarea apelurilor, din bugetul total de 2,7 miliarde al Fondului Local, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat, luni, ministrul Cseke Attila.

Potrivit reglementărilor şi ghidurilor solicitantului publicate, Ministerul Dezvoltării a lansat, luni, la ora 10,00, apelurile de proiecte pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri moderne şi prietenoase cu mediul, în prima oră fiind înregistrate 784 de cereri de finanţare, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro, a explicat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

El a amintit că MDLPA gestionează şi fondurile pentru renovarea clădirilor prin PNRR, “Valul Renovării”, care a avut un succes similar la lansarea apelurilor de proiecte.

“După cum este cunoscut, din Fondul Local, comunităţile locale, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, la nivel naţional, în total 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete”, a precizat Cseke Attila, potrivit unui comunicat Agerpres.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Print Friendly, PDF & Email