Peste 50 de tone de îngrășăminte chimice, depozitate ilegal în Alba

Foto: news.ro

Poliţiştii au confiscat peste 50 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate ilegal, în urma unor percheziţii făcute în judeţul Alba, potrivit news.ro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au făcut două percheziţii, pe raza comunei Cergău, judeţul Alba, unde au identificat 54.450 de kilograme de îngrăşăminte chimice, pe bază de azot.

”În fapt, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cergău, nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a îngrăşămintelor şi nici nu ar fi fost autorizat să depoziteze astfel de substanţe. În cauză, poliţiştii au înregistrat un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase”, a transmis Poliţia Română.

De altfel, întreaga cantitate de îngrăşăminte avea valoarea de peste 100.000 de lei și a fost indisponibilizată şi depozitată în condiţii de siguranţă. La acţiune au luat parte şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba.