Peste 50 de cadre medicale din Suceava, confirmate cu coronavirus

Procurorii din Suceava au deschis un dosar penal în rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, potrivit news.ro.

Această măsură a fost luată după ce la Spitalul Judeţean nu au fost luate măsurile pentru prevenirea bolilor infecto-contagioase, iar 52 de cadre medicale aui fost confirmate cu coronavirus.

“Totodată, anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23 martie, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată într-un comunicat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan” din Suceava se închide timp de 48 de ore, pentru dezinfecţie, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor, iar ulterior va primi doar pacienţi infectaţi cu acest virus.

Pacienţii care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu au început să fie externaţi, cei care au nevoie de spitalizare vor fi duşi la alte unităţi medicale.