23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 37 de milioane de lei pentru sporirea securităţii Aeroportului Internaţional

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) a anunțat că va investi peste 37 de milioane de lei pentru achiziţia de aparatură de securitate, mai cu seamă echipamente cu raze X sau sisteme de detectare explozibili,  potrivit unui comunicat de presă transmis de Agerpres.

“Aeroportul Internaţional Sibiu este un obiectiv de interes strategic pentru dezvoltarea judeţului Sibiu, iar atenţia noastră s-a concentrat pe susţinerea acestuia prin schemele de ajutor de stat pentru funcţionare, dar şi pentru motivarea operatorilor aerieni. Proiectul cu fonduri europene accesat vizează creşterea sustenabilă a traficului pe aeroport şi reprezintă un pas important în direcţia creşterii calităţii serviciilor pentru pasageri. În lucru sunt şi alte documentaţii prin care se intenţionează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Ieri, AIS a semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul “Echipamente necesare pentru creşterea nivelului de siguranţă al pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Sibiu – activităţi non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022. Valoarea totală a proiectului se ridică la 7.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuţia Consiliului Judeţean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei. În perioada imediat următoare,  mai exact până la sfârşitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020.

Lasă un răspuns