16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 350 de voluntari au strâns 7 metri cubi de deşeuri de pe plajele din Mamaia, Constanţa şi Mangalia

Peste 350 de voluntari au strâns în weekendul trecut peste şapte metri cubi de deşeuri reciclabile şi deşeuri menajere de pe plajele din Mamaia, Constanţa şi Mangalia, o parte dintre acestea fiind trimise la sortare pentru a fi reciclate, informează platforma “Azi pentru Mâine” într-un comunicat.

“Azi pentru Mâine”, platforma de conştientizare şi implicare a publicului în colectarea separată a deşeurilor, continuă demersurile pentru un mediu curat. De Ziua Internaţională a Mediului şi Ziua Apelor Românie (5-6 iunie), Asociaţia CSR Nest a organizat o amplă iniţiativă de ecologizare a plajelor din Mamaia, Constanţa şi Mangalia, precum şi activităţi educative pentru elevi, în cadrul platformei Azi pentru Mâine.

„Peste 350 de voluntari au strâns deşeurile găsite pe plajă, care au umplut 4 maşini (echivalentul a 7 metri cubi de deşeuri reciclabile şi deşeuri menajere), o parte dintre acestea fiind trimise la sortare pentru a fi reciclate. În activităţile de sâmbătă şi duminică, de pe litoral, s-au implicat elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale şi de la Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza”, alături de militari activi şi în rezervă, precum şi elevi ai şcolilor din Mangalia şi Constanţa”, se menţionează în comunicat.

Duminică, un grup de elevi ai şcolilor din Mangalia, însoţiţi de părinţi şi profesori, au învăţat, prin jocuri şi activităţi educative, cum pot contribui la protejarea mediului.

Platforma “Azi pentru Mâine” este finanţată de Fundaţia Coca-Cola şi are ca partener Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar iniţiativele de voluntariat de la sfârşitul săptămânii au fost susţinute de Administraţia Naţională Apele Române, Forţele Navale Române şi Ford România, ca partener de mobilitate.

Iniţiativele de educare şi implicare în colectarea separată a deşeurilor continuă şi anul acesta, în 64 de şcoli din 6 judeţe şi Municipiul Bucureşti, pe litoral şi în comunităţi, prin noi acţiuni în cadrul platformei Azi pentru Mâine.