Peste 300 de scrumiere vor fi montate în sectorul 3 în locurile aglomerate

Foto: news.ro

Primăria Sectorului 3, împreună cu producătorul de tutun British American Tobacco, vor monta primele 300 de scrumiere în puncte cu circulaţie intensă, precum intersecţiile, pieţele sau în staţiile de transport în comun. Potrivit news.ro, primarul sectorului, Robert Negoiţă, a spus că amenzile pentru nerespectarea curăţeniei sunt între 2.000-5.000 lei.

Primăria Sectorului 3 aplică 100 de amenzi pe zi, a precizat edilul, fără a specifica dacă sunt amenzi în general sau numai acelea pentru nerespectarea curăţeniei.

”Legislaţia din România în Ev Mediu, nu putem amenda şoferii pe care îi surprindem pe cameră că aruncă chiştoace pe jos. Dar când îi prindem în fapt îi amendăm. Campania lansată alături de BAT completează demersurile Primăriei Sectorului 3 pentru un #SectorCurat, fiind, şi de această dată, primii în România care implementăm un sistem modern de colectare a resturilor de ţigarete şi transformarea lor în ceva util. Economia circulară este esenţială, iar marile oraşe ale lumii adoptă proceduri moderne în această direcţie”, a mai spus Negoiță.

Toate chiştoacele colectate selectiv în acest fel vor fi valorificate energetic, ceea ce reprezintă o premieră în România. Valorificarea energetică a chiştoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, de exemplu în Canada şi Statele Unite ale Americii, dar şi în câteva state din Europa precum Franţa, Germania sau Marea Britanie.