Peste 300 de probe de vin au fost înscrise în Concursul Naţional de Vinuri ”Bachus” 2019

Foto: news.ro

Peste 300 de probe de vin de la 53 de companii vinicole din toată ţara au fost înscrise în Concursul Naţional de Vinuri “Bachus” 2019, ajuns în acest an la cea de-a X-a ediţie, potrivit Agerpres.

Anul acesta, concursul a fost organizat cu sprijinul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, al cărei preşedinte, Dan Boboc, este şi preşedinte al juriului. Conform spuselor acestuia, domeniul vitivinicol absoarbe în fiecare an peste 54 de milioane de euro din fondurile europene.

“Avem 302 probe sosite la concurs, un număr consistent, de la 53 de producători de vinuri. Ne-am organizat astfel încât fiecare jurat să nu treacă de 50 de probe degustate, o regulă a concursurilor internaţionale. Ca pondere de vinuri, avem aproape jumătate vinuri albe, circa 20% vinuri roze şi restul de 30% vinuri roşii”, a spus Dan Boboc.

Cele mai apreciate vinuri vor fi premiate cu Marea Medalie de Aur, iar cei clasaţi pe primele trei locuri vor fi înscrişi la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles, organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, în Republica Cehă.