Peste 3.000 de persoane au primit asistenţă medicală pe litoral în acest sezon estival

Foto: news.ro

Peste 3.000 de persoane aflate în dificultate au primit asistenţă medicală, în acest sezon estival, de la echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă care au acţionat pe litoral. Potrivit news.ro, în perioada iunie – septembrie, peste 400 de pompieri s-au aflat la datorie în staţiunile de pe litoral.

Mai mult, îm zonele intens circulate din municipiul Constanţa au fost înfiinţate 23 de puncte de lucru temporare.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a dispus, pe întreaga perioadă a sezonului estival, suplimentarea personalului şi tehnicii din judeţul Constanţa, cu efective şi mijloace specifice din mai multe judeţe.

Conform IGSU, în perioada 1 iunie – 16 septembrie, inspectorii de prevenire au participat la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.

Astfel, au fost efectuate 720 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3.923 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 1.495.600 lei. Cele mai multe obiective controlate au fost restaurante, cluburi, discoteci -160, unităţi de turism – 406 şi 154 – alte obiective.