Peste 250.000 de elevi nu au putut merge la școală din cauza inundațiilor în Spania

Foto: psnews.ro

Inundațiile provocate de ploile torențiale din sud-estul Spaniei fac ravagii. Potrivit ziare.com, două persoane în vârstă de 70 de ani au murit și mai multe au fost rănite.

“Decesul a două persoane a fost confirmat, un cuplu de 70 de ani a cărui mașină a fost luată de ape la Caudete”, au informat pe Twitter serviciile de urgență locale.

În provinciile învecinate, Valencia și Murcia, autoritățile au decis închiderea unui număr mare de școli, astfel, sute de mii de elevi au rămas acasă. În Valencia au fost închise 84 de municipalități în care învață 255.000 de copii. La Murcia, pe lângă școli și licee, au fost închise și centrele universitare.

Precipitațiile abundente au provocat haos pe străzi și au perturbat transportul public. Mai mult, râul Clariano s-a revărsat inundând locuințe. În înregistrările video distribuite de serviciul național de meteorologie AVAMET, se pot vedea mașini luate de viituri în Moixent și torenți ce au înghițit localitatea învecinată Ontinyent.

Ploile torențiale au măturat la propriu mașini și gunoaie în Valencia și Murcia, forțând evacuarea a sute de oameni, potrivit hotnews.ro.

Un bărbat de vârstă mijlocie a murit după ce mașina sa a fost blocată într-un tunel care s-a inundat în câteva minute, a anunțat poliția din Almeria. Mai mult, două aeroporturi internaționale au fost închise, deoarece râurile s-au umflat și au produs inundații.