3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 25 de tone de deşeuri din PET-uri şi textile, oprite la graniţa cu Ungaria

Peste 25 de tone de deşeuri din PET-uri uzate şi textile, care urmau să intre în ţară prin Punctele de Trecere a Frontierei Borş şi Nădlac II, au fost oprite la graniţă de autorităţi, şoferii neavând documente legale, potrivit news.ro.

La Borş, poliţiştii de frontieră au verificat un TIR condus de un român în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia pentru o firmă din România.

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Oradea. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta peste 15.000 de kilograme de deşeuri”, a informat Poliţia de Frontieră Română.

La Nădlac II, au fost oprite la intrarea în ţară 9,5 tone de deşeuri textile. TIR-ul în care se aflau era condus de un român, care avea documente pentru “textile second-hand” aduse din Norvegia.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.