20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 22 de tone de deşeuri de plastic din Grecia pentru România, oprite la frontieră

Cantitatea de 22.400 kilograme de deşeuri compuse din spărturi din plastic, încărcate din Grecia pentru o societate comercială din România, a fost oprită marţi la PTF Giurgiu de autorităţile de mediu, potrivit Agerpres.

“Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 72 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri sticlă tip PET. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu, iar în urma verificărilor a fost constatat faptul că în mijlocul de transport se aflau 22.400 kilograme deşeuri compuse din spărturi din plastic, bucăţi din geam de plastic, încărcate din Grecia şi care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Având în vedere neconcordanţa dintre marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Print Friendly, PDF & Email