5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 20 de tone de deşeuri metalice din Bulgaria pentru Scoţia, oprite la frontieră

Cantitatea de peste 20 de tone de deşeuri metalice din Bulgaria pentru societăţi comerciale din Scoţia a fost returnată societăţii expeditoare pentru că documentele de transfer transfrontalier nu întruneau condiţiile pentru ca transportul să intre pe teritoriul României, potrivit news.ro.

“Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un mijloc de transport condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 57 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri metalice, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unor societăţi din Scoţia. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu”, se arată într-un comunicat emis de ITPF Giurgiu.

În cadrul verificărilor, a reieşit faptul că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 20.420 kilograme deşeuri metalice.

În urma verificării documentelor de transfer, a fost constatat faptul că transportul nu întruneşte condiţiile de a intra pe teritoriul României.

În consecinţă, autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Print Friendly, PDF & Email