14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Peste 20.000 de angajaţi MAI, la datorie în weekendul de Florii

Peste 20.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi piloţi din Ministerul Afacerilor Interne vor fi zilnic la datorie, în perioada 23 – 25 aprilie, de Florii, potrivit Agerpres.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul MAI s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică în special în zonele aglomerate, inclusiv în staţiunile turistice, precum şi la cele peste 10.000 de lăcaşuri de cult, informează un comunicat al MAI.

Misiunile vor fi asigurate de peste 8.000 de efective ale MAI, dintre care 4.500 de poliţişti, peste 1.700 de jandarmi, precum şi aproximativ 900 de pompieri.

În plus, peste 1.500 de poliţişti rutieri vor acţiona pe principalele drumuri şi autostrăzi pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului.

Pe traseele montane şi în zonele turistice vor fi pe teren peste 200 de jandarmi montani care sunt pregătiţi să intervină în ajutorul turiştilor.

Alţi peste 4.000 de pompieri cu 3.500 de mijloace tehnice vor fi la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. Astfel, răspunsul la urgenţele medicale va fi asigurat prin intermediul celor peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 323 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 43 unităţi de terapie intensivă mobilă şi 344 autospeciale pentru descarcerare şi alte urgenţe.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie este pregătit să intervină cu 10 elicoptere în sprijinul cetăţenilor, în misiuni de salvare SMURD, de ordine şi siguranţă publică, precum şi să ofere sprijin pentru transportarea vaccinurilor, plasmei hiperimune, echipamentelor medicale şi a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.

Zilnic, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră sunt la datorie. La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a graniţei.