Peste 100 de incendii de vegetație în zona arctică. Vezi imaginile surprinse de un satelit

Fumul provocat de incendiile de vegetație din Alaska a ajuns până în anumite zone ale Canadei. Foto: edition.cnn.com

Incendiile de vegetație sunt o problemă tot mai des întâlnită. Noi imagini surprinse de un satelit arată că din iunie și până în prezent, în zona arctică au fost înregistrate peste 100 de incendii de vegetație. Potrivit edition.cnn.com, în imagini apar nori imenși de fum care se ridică deasupra unor zone nelocuite din Groenlanda, Siberia și părți din Alaska.

O cauză a incendiilor este faptul că luna iunie a fost declarată ca fiind cea mai călduroasă de când se fac măsurători meteorologice. Mai mult, și iulie este pe cale să bată recordul, deoarece valuri de căldură neobișnuită fac ravagii în Europa și Statele Unite.

Incendiile de vegetație au fost surprinse de satelitul Copernicus Atmosphere Monitoring Service. Foto: edition.cnn.com

Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), un satelit care furnizează date despre compoziția atmosferică și emisii, a surprins de la începutul lui iunie peste 100 de incendii de vegetație în zona Cercului Polar Arctic.

Creșterile de temperatură sunt îngrijorătoare. Temperatura medie înregistrată în iunie în Siberia a fost cu 10 grade mai ridicată decât temperatura medie dintre anii 1981-2010. Potrivit site-ului Severe Weather Europe, miercuri s-au înregistrat temperaturi de până la 29 de grade în interiorul cercului polar arctic.

Foto: severe-weather.euIma