Peste 10.000 de cămile vor fi împuşcate în regiunile afectate de secetă din Australia

Foto: hotnews.ro

Lunetiştii din Australia vor începe exterminarea a până la 10.000 de cămile, în condiţiile în care seceta conduce turmele mari de animale sălbatice în căutare de apă, în apropierea localităţilor situate în zonele îndepărtate, și pun în pericol comunităţile indigene, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Australia de Sud au declarat că turme ”extrem de mari” afectează comunităţile rurale și amenință puţinele surse de hrană şi de apă, astfel fiind avariată infrastructura.

Perioada de cinci zile în care va fi aplicată măsura exterminării acestor animale din zona Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY), unde trăiesc în jur de 2.300 de indigeni, în regiunea de nord-vest din Australia de Sud, este prima de acest fel pusă în aplicare în acest stat.

Departamentul de Mediu din Australia de Sud susţine că seceta a provocat ”probleme grave în ceea ce priveşte bunăstarea animalelor”, deoarece cămilele au murit de sete sau s-au călcat în picioare în căutare de apă. ”În unele cazuri, animalele moarte au contaminat surse importante de apă şi situri culturale”, a adăugat un purtător de cuvânt al instituţiei.

În prezent, Australia deţine cea mai mare populaţie de cămile din lume, cifre oficiale sugerând că în aceste regiuni deşertice ar trăi peste un milion de exemplare.