Persoanele care încalcă măsura izolării riscă o amendă de până la 10.000£ în Marea Britanie

Foto: Getty Images

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline, potrivit digi24.ro. Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau sunt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sunt obligate să stea în carantină.

Astfel, de astăzi, încălcarea măsurii izolării devine ilegală, cu amenzi începând de la 1.000 de lire până la 10.000 de lire. Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă aceste reguli.

Legea se aplică celor care au fost testați pozitiv pentru coronavirus sau cărora medicii le-au recomandat să se autoizoleze deoarece au fost în contact strâns cu cineva care a contractat virusul.

De asemenea, guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană, contribuind astfel la limitarea răspândirii noului coronavirus.