Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări în Olt

Foto: expresspress.ro

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat astăzi, sub coordonarea unui procuror DIICOT, 11 percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt susțin că percheziţiile au avut loc în comuna Perieţi, la domiciliile unor persoane şi la sediile sau punctele de lucru ale unor firme care sunt bănuite de contrabandă cu ţigări şi de constituirea unui infracţional organizat.

“Astăzi, 17 octombrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Olt au efectuat 11 percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, de pe raza judeţului Olt, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi constituirea unui grup infracţional organizat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma acţiunii au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor aproximativ 28.000 de ţigări şi suma de 2.500 lei. Mai mult, cinci persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Ţigările ridicate de poliţişti de la domiciliile şi firmele percheziţionate provin din ţări din spaţiul extracomunitar.