Percheziții în trei județe la contrabandiștii de țigări

Foto: news.ro

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac 36 de percheziţii în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani, pentru a destructura o grupare specializată în contrabanda cu ţigări din Republica Moldova și Ucraina. În urma acestor percheziții, 25 de persoane vor fi duse la audieri, scrie news.ro.

,,În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte achiziţionarea din Republica Moldova şi Ucraina a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal pe raza judeţului Iaşi”, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Anchetatorii au descoperit și cum operau contrabandiștii. Astfel, după primirea si depozitarea ţigaretelor de contrabandă, liderul grupării le distribuia către ceilalţi membri și colecta banii rezultaţi din valorificarea ţigaretelor. De asemenea, liderul grupării indica preţul minim de distribuire a ţigaretelor către ceilalţi membri, care la rândul lor adăugau propriile procente la preţul de vânzare către cumpărători.