3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Percheziţii în Bucureşti şi 3 judeţe într-un dosar de trafic de produse sau substanţe toxice

Poliţiştii efectuează 19 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov, Dâmboviţa într-un dosar ce vizează infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice, potrivit Agerpres.

Din 2017 şi până în prezent, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate – reactivi chimici şi aparate medicale – precum şi faptul că ar deţine, produce şi pune în circulaţie produse şi substanţe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfăşoare astfel de activităţi, a informat Poliţia Capitalei.

Reactivii chimici vizaţi sunt utilizaţi în analize de laborator, atât în unităţi spitaliceşti de stat, cât şi private, existând suspiciunea ca nu îndeplinesc condiţiile de conformitate – termene de valabilitate şi destinaţie.

Acţiunea este desfăşurată de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucureşti.