Percheziții în Brașov. Hoți de biciclete români care acționau în Germania

 

Foto: hotnews.ro

Poliţiştii din cadrul IPJ Braşov şi din Koln efectuează în această dimineață 16 percheziţii la persoane bănuite că în ultimii doi ani ar fi furat, în Germania, biciclete pe care le-ar fi dezmembrat şi le-ar fi trimis în România spre a fi reasamblate şi vândute. Potrivit Agerpres, prejudiciul estimat este de aproximativ 120.000 de euro.

”La data de 09 octombrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Koln-Nordhein Westfalen efectuează 16 percheziţii pe raza judeţului Braşov, la locuinţele unor persoane bănuite că începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi săvârşit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a oraşului Koln, Germania, pe care le dezmembrau şi le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau”, transmite IPJ Braşov.

După finalizarea perchezițiilor, persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, urmând să fie propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.

Suspecţii vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat săvârşit în bandă organizată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal German.