3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Percheziţii în 4 judeţe şi în Bucureşti, la suspecţi de înşelăciune şi fals

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează 21 de percheziţii în 4 judeţe şi municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane, pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicate în fapte de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, potrivit Agerpres.

Descinderile au loc în Capitală şi în judeţele Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman.

“Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situaţiei epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune drepturi de autor, care au fost înmânate mai multor persoane fizice de pe raza judeţelor Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman, dar şi din Bucureşti, în vederea obţinerii de indemnizaţii lunare de sprijin pentru drepturi de autor şi conexe, de la bugetul de stat”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 lei. După finalizarea percheziţiilor, 28 de persoane vor fi conduse la audieri.

La acţiune participă 65 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Argeş, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi Bucureşti. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.