29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Percheziţii efectuate la bihoreni bănuiţi de folosirea de bancnote euro contrafăcute

Foto: ziare.com

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au desfăşurat 8 percheziţii, toate pe raza judeţului Bihor, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate, respectiv bancnote euro, şi înşelăciune, potrivit Agerpres.

“Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de diverse bunuri. În cauză, există bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverşi comercianţi, în special din zonele rurale ale judeţelor Alba, Bihor şi Hunedoara, şi ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase”, se menţionează în comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM, precum şi diverse bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din activităţi infracţionale.

La sediul poliţiei au fost conduse, pentru audieri, 5 persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi a beneficiat de sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns