14 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pentagonul a retras jumătate din trupele şi echipamentele sale din Afganistan

Foto: news.ro

Pentagonul a anunţat că a retras jumătate din trupele şi echipamentele sale militare din Afganistan, transmite Reuters, preluat de news.ro.

Armata SUA a transferat echivalentul a aproximativ 500 de încărcături de avioane mari de marfă, potrivit unei actualizări a Comandamentului Central al SUA.

Aproximativ 13.000 de echipamente care nu vor fi lăsate armatei afgane au fost, de asemenea, predate Agenţiei de Logistică a Apărării, pentru distrugere.

SUA au predat în mod oficial 6 facilităţi armatei afgane.

În luna aprilie, Biden a anunţat retragerea completă a trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie, ceea ce va pune capăt celui mai lung război al Americii.

Programul de retragere stabilit de Biden diferă de termenul negociat anul trecut de administraţia Trump cu talibanii. Conform acordului, toate forţele străine ar fi trebuit să părăsească Afganistanul până la 1 mai.

Retragerea integrală a aproximativ 3.000 de membri ai serviciului militar al SUA va coincide cu cea de-a 20-a aniversare a atacurilor teroriste din 11 septembrie, care au contribuit la intrarea Americii în războaie îndelungate din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.