Patrimoniul turistic și cultural din Maramureș va fi promovat la Târgul de Turism al României

La ediția de primăvară 2020 a Târgului de Turism al României va fi prezentată oferta turistică a județului Maramureș, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Amalia Babici Man, conform Agerpres.

“Maramureşul deţine un valoros patrimoniu turistic apreciat atât de călătorii români cât şi de cei străini, iar CJ împreună cu partenerii săi va prezenta această ofertă pentru vara 2020 la târgul de turism. Intenţia noastră e să atragem atenţia asupra unor zone deja introduse în mai multe circuite turistice, zone care reprezintă minunate locuri de vacanţă, unele indiferent de sezon. Judeţul Maramureş are un turism în continuă expansiune, iar dezvoltarea infrastructurii de drumuri face parte din conceptul de promovarea a industriei turismului local”, a spus Amalia Babici Man.

De această dată CJ Maramureş la târg va promova următoarele circuite turistice: “Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” , “Moştenire maramureşeană între Mara şi Cosău”, “Natură, tradiţie, aventură – promovarea turismului în Defileul Lăpuşului” şi “Plan de revitalizare a satului maramureşan – Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului şi Valea Izei”

De asemenea, cei care vor ajunge la standul judeţului Maramureş, vor putea să întâlnească pe cei care s-au ocupat de proiectele culturaleL: “MândriIE maramureşeană’, “Biserici de lemn din Ţara Lăpuşului. Tururi Virtuale” şi “Biserici de lemn din Ţara Chioarului. Tururi Virtuale”.

Tot cu această ocazie, oamenii care doresc să viziteze standul vor fi întâmpinaţi într-un decor tradiţional maramureşean, conceput de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, inclusiv o poartă din lemn maramureşeană.

“Tematica din acest a târgului turistic este Campionatul European de Fotbal 2020, iar poarta din lemn va fi o conexiune cu tradiţia noastră, dar şi o legătură simbolică cu fotbalul, unul dintre cele mai îndrăgite sporturi(…)Toţi vizitatorii vor degusta preparate culinare tradiţionale pregătite special pentru acest eveniment, se vor întâlni cu meşterul popular Petru Codrea, urmaşul renumitului meşter popular Moş Pupăză”, a  declarat Amalia Babici Man.

Târgul de Turism al României va avea loc în perioada 20 – 23 februarie, la Romexpo. Prima zi a târgului se va încheia cu o “Seară Maramureşeană”, eveniment organizat  de Consiliul Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Liviu Borlan” Maramureş şi Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş.